Фарширований перець половинками з апетитною сирною скоринкою!

Таке блюдо дуже ефектно виглядає на святковому столі!
Інгредієнти:
Перець солодкий - 6 (середніх) штук;
Фарш свинячо-яловичий (або курячо-свинячий) - 500 г;
Рис - 1/3 склянки;
Зелень (кріп, петрушка або базилік) - за смаком;
Помідори - 2 штуки;
Перець чорний мелений - 1/2 чайної ложки;
Сир твердий - 100 г;
Рослинне масло - 1/2 ложки;
Сметана - 6 столових ложок;
Сіль - за смаком
Приготування:
Варимо рис до готовності, потім відкидаємо на друшляк, промиваємо водою, остуджуємо.
Готуємо фарш.
З помідорів зрізаємо верхню частину і чайною ложкою акуратно виймаємо м'якоть.
Нарізаємо м'якоть помідорів на дрібні шматочки. Перець очищаємо від насіння і перегородок, розрізаємо на 2 частини уздовж, обсушуємо паперовим рушником.
Рубаємо дрібно зелень.
Готуємо начинку для перцю: змішуємо фарш з рисом, м'якоттю помідорів і зеленню. Солимо, перчимо.
Порожні помідори і половинки перцю солимо зсередини і змащуємо всередині і зовні рослинним маслом.
У половинки перців кладемо начинку, зверху по 1 столовій ложці сметани, а потім посипаємо тертим сиром. Те ж саме проробляємо з помідорами, накриваємо їх зрізаними частинами (кришечкою).
Запікаємо при 200 С до рум'яної сирної скоринки.
Приємного апетиту!

Related Posts
Previous
« Prev Post