Екологи та лікарі відзначають, що деякі види риб можуть накопичувати в тканинах токсичні речовини з водойм.
Морепродукти необхідні в раціоні харчування, оскільки мають необхідні для здоров'я елементи.
Але екологи і медики попереджають, що через забруднення морських акваторій відходами промислового виробництва, відбувається зараження і мутація риби.
Засновник норвезької Спілки охорони природи еколог-активіст Курд Оддекал зазначає, що вирощений лосось можна вважати одним з найбільш токсичних харчових продуктів у світі.
Риба хворіє з-за неправильних умов вирощування на маленькій фермі і надмірній скупченості.
Токсиколог з Франції Жером Рюззен каже, що лосось в 5 разів перевищує показники по шкідливості та токсичності порівняно з будь-якими іншими морепродуктами.
Личинки небезпечних круглих черв'яків містяться майже у всіх оселедцевих Північного і Балтійського морів. Суші з окуня, лосося, тріски можуть стати причиною появи «незваних гостей» в організмі. Тому лікарі не радять вживати рибу, яка не пройшла теплову обробку.