Смачні котлети можна готувати не тільки з яловичини, свинини, телятини або курки, для цього чудово підійдуть опеньки. Не вірите? Тоді запасіться терпінням і приступайте до приготування.
Інгредієнти :
- 1 кілограм опеньків;
- 2 відварені картоплини;
- 20 грамів молока;
- 1 склянка борошна;
- 2 яйця;
- сіль;
- чорний перець;
- 100 г панірувальних сухарів.
Спосіб приготування:
- Відварити опеньки в солоній воді, дайте їм трохи охолонути і перекрутіть на м'ясорубці.
- Відваріть картоплю, влийте молоко і зробіть пюре.
- Додайте до подрібнених грибів яйця, картопляне пюре, борошно, сіль і чорний перець (за смаком).
- Замісіть тісто. Щоб тісто не прилипало і була можливість зробити красиві рівні котлети, змочіть руки водою і приступайте до формування котлет. Обваляйте їх у панірувальних сухарях і обсмажте на олії (попередньо добре розігрійте сковорідку).
Подавати до столу котлети з опеньків можна зі сметаною, кетчупом або сирним соусом, вони підійдуть практично до будь-якого гарніру.