Капуста виходить дуже смачною і дуже швидко з'їдається гостями на будь-якому святі, приготування займає всього один день, мінімум продуктів і мінімум витрат.
Інгредієнти:
- нашаткувати 2 кг свіжої капусти,
- натерти 3-4 моркви на крупній тертці,
- 4 зубчики великого зимового часнику порізати.
Приготування:
Залити заздалегідь приготовленим маринадом трохи остиглим.
Маринад готується так : на 1 літр води:
- пів склянки цукру,
- 2 ст. л крупної солі з гіркою,
- 10 штучок перцю горошком,
- 5 гвоздичок,
- 4 шт. лаврового листа
Прокип'ятити 10 хвилин, додати пів склянки рослинної олії і півсклянки 9-процентного оцту.
Придавити вантажем, дати остаточно охолонути, перекласти у велику трьох літрову банку і прибрати в холодильник на один день.
Через добу капуста готова до вживання. У холодильнику вона добре зберігається під звичайною кришкою.