Через високий вміст легкозасвоюваного білка, вітамінів А і D, а також жирних кислот медики наполягають на додаванні риби в раціон як мінімум два рази на тиждень. Фахівці перерахували найкорисніші її види. Передає: «Абзац ».
Відповідно до думки фахівців, лідером за вмістом вітамінів і поживних речовин є тунець. Його калорійність на 100 грам продукту становить всього 80 ккал. М’ясо даної риби – чистий білок. У ньому мало жиру і велика кількість цинку, фосфору, кальцію, селену і вітаміну D.
Популярне: Увага! Робота шкіл зміниться з 1 вересня, екстрене повідомлення МОЗ: “всі без винятку класи…”
Вживання лососевих видів, таких як форель, горбуша і сам лосось, покращують функціонування серцевого м’яза і знижують ризик утворення тромбів. У них багато вітамінів групи В, А і D, селену, фосфору і фолієвої кислоти.
Сама низькокалорійна з перерахованих видів риб – форель, яка додатково є джерелом натрію, калію, кальцію, марганцю, магнію, фтору, а також необхідних для серцево-судинної системи Омега-3 і Омега-6. Червона риба налагоджує роботу ендокринної системи, впливає на правильне формування кісток і розганяє обмін речовин.