- скумбрія – 2 шт;
- цибуля ріпчаста – за смаком;
- вода – 250 мл.;
- гвоздика – 6 шт;
- перець (горошком) – за смаком;
- перець (мелений) – 1/3 ч. л;
- коріандр – 1 щіпка;
- сіль – 2 ч. л;
- цукор – 0,5 ч. л;
- олія соняшникова – 2 ст. л;
- оцет яблучний – 2,5 ст. л.
Приготування
1. Скумбрію почистити, порізати на шматочки.
2. Воду закип’ятити, додати туди сіль, цукор, гвоздику, перець горошком і мелений, коріандр, масло, кип’ятити 1 хв. на повільному вогні.
3. В кінці влити оцет.
4. Остудити.
5. Цибулю порізати півкільцями.
6. Рибу скласти в миску упереміш з цибулею, залити остиглим маринадом.
7. Залишити краще на добу маринуватися.
Смачного!