Хто дозволив купити Козаку і Медведчуку 112, ZIK і Newsone і хто за це відповість?



За блокування 112, Ньюс Ван і Зік коротко. Передає: «Абзац ».



1. Ще два роки тому я і Дмитро Гордон публічно заявили про те, що ми більше не будемо вести наші програми і давати інтерв'ю на телеканалах, які з приходом туди Віктора Медведчука перетворилися в інструменти російської пропаганди і становлять загрозу національній безпеці України. Слово своє ми стримали і думка своє не поміняли.

2. Я завжди підтримувала, підтримую і буду підтримувати моїх колег, коли хтось зазіхає на нашу професію і свободу слова. Складно перерахувати всі епізоди, коли когось із журналістів цькували, а ми публічно вступали за цих людей, навіть якщо наші політичні погляди були абсолютно протилежними. Тому що сьогодні неугодні вони, а завтра неугодними опинимося ми в тому числі. Але - і тут я хочу підкреслити - ця ситуація не про журналістів і не про свободу слова, вона про те, як у групи людей, що контролюються з Росії і живуть на російські гроші, в руках виявилося найпотужніше інформаційна зброя, яким вони вражали мізки громадян України і так кожен день страждає від війни з Росією.

3. Всі ці два роки, з моменту, як ми відмовилися з'являтися на каналах Віктора Медведчука, ми публічно говоримо про те, що є речі важливіші, ніж особиста вигода. І доступом до величезної телеаудиторії ти повинен пожертвувати, якщо твоє поява піднімає рейтинги пропагандистським каналам всередині України. Ми зверталися публічно до патріотів, які "жили" на каналах Медведчука, хлопці, перестаньте все туди ходити, і канали просто не будуть цікавими глядачеві.Але найчастіше патріотизм у політиків закінчується там, де починається електоральна вигода і телевізійна популярність. Тепер же голосніше всіх закриття каналів радіють ті, кому ці канали заборонили поява у себе, а не ті, хто сам відмовився від участі в їх ефірах.



4. Важливе питання сьогодні підняли Ігор Смешко і Олександр Доній, які сказали, що мало закрити цю філію російської пропаганди, треба встановити, а як при самому "патріотичному та українською" президенті Петра Порошенка Козак і Медведчук змогли законно купити ці медіаактиви? Як їм дозволили це зробити? І хто за це понесе відповідальність?


5. Тим, хто говорить, сьогодні закриють їх, може, і правильно, але завтра ж влади це сподобається, і вона прийде закривати вас, тому що ви будете її критикувати, заперечу. Канали Козака / Медведчука закрили не через те, що вони критикують Зеленського, а тому що їх власники фінансують ці канали російськими грошима. Не беріть грошей у агресора, і спите спокійно.


6. Я завжди боролася, борюся і буду боротися за свободу слова в Україні. З нинішньою владою у нас вже було кілька епізодів. Законопроект "Про дезінформації", від якого влада змушена була відмовитися, тому що ми з колегами встали на диби. Тепер законопроект "Про медіа", який через суспільний журналістського резонансу партія влади змушена була відкласти в довгий ящик. Так ось сьогодні головний аргумент лобістів цього законопроекту розсипався.Виявилося, щоб боротися з російською пропагандою, не потрібні ніякі додаткові закони. Всі інструменти є. А законопроект "Про медіа" просто спроба під благородним приводом ввести цензуру.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською.


Related Posts
Previous
« Prev Post