Електроенергіяк! Скільки заплатять ураїнці, за оцінками чиновників!

В Україні ціни на електроенергію виростуть на 38% або 52% (при оптимістичному і песимістичному сценарії). В результаті суми в платіжках для звичайної сім’ї без електричного опалення можуть збільшиться приблизно на 127-174 грн, а з електрокотлом – 640-873 грн на місяць. Передає: «Абзац ».


Це випливає з оцінок Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства. Важливо відзначити, що це всього лише прогноз, який складений на експертному аналізі. В результаті ж тарифи можуть зрости більш істотно, або ж взагалі не зміниться.

Раніше повідомлялося про декілька можливих сценаріїв зростання тарифів на електроенергію. Один з них передбачає, що з 1 квітня 2021-го при споживанні понад 300 кВт * год за кожен потрібно буде платити 3,42 грн (зараз 1,68 грн). Про це заявив глава комітету з питань житлово-комунального господарства Громадської ради при КМДА Олег Попенко. Експерт посилається на власні джерела. Це подорожчання торкнеться великої частини населення, за винятком пенсіонерів, адже 300 кВт * год – це споживання середньостатистичних домогосподарств, які мають багато сучасної побутової техніки та регулярно її використовують.

“В Україні дефіцит бюджету і на нас намагаються перекласти борги” зелених “інвесторів. Коли в Україну масово прийшли” зелені “інвестори – їм встановили найвищий тариф. Зараз потрібно з ними розраховуватися. Ми одночасно вбиваємо дешеву атомну електроенергію і змушуємо держава купувати найдорожчу електроенергію в Європі. у держави грошей немає і воно піднімає нам з вами тарифи “.

Джерело


Related Posts
Previous
« Prev Post